Ο ΝΙΚΟΣ Ο ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Προς το τέλος της δεκαετίας του 1970 το χωριό άρχισε να ανοικοδομείτε. Γκρέμισαν τα παλαιά χωμάτινα σπίτια και στη θέση τους έχτισαν καινούργια με τούβλα. Την εποχή εκείνη ήρθε στο χωριό και το ηλεκτρικό ρεύμα, τις εγκαταστάσεις του οποίου έκανε ο Κάγκαλος.

Την συντριπτική πλειοψηφία των σπιτιών έκτισε ο Νίκος Κοτσαρίνης με το συνεργείο του, που αποτελούταν από Μυτιώτες. Ο Νίκος, εκτός από την οικοδόμηση σπιτιών έκανε και άλλη εξίσου σημαντική εργασία, την κατασκευή πριαριών, μονόξυλων και γαϊτιών για τους Μυτιώτες και τους ψαράδες των άλλων χωριών. Πριν τον Νικόλαο Κοτσαρίνη την κατασκευή των βαρκών εκτελούσε ο Λάμπρος Καλαμπόκης (Λάμπρο Βαγγέλης), ο οποίος επιπλέον έφτιαχνε και ξύλινα λαβούτια για να βγάζουν τα εισερχόμενα νερά. Και οι δύο ξυλουργοί, όταν απαιτούνταν, έφτιαχναν και τα φέρετρα.

Το συνεργείο του Νίκου Κοτσαρίνη αποτελούνταν από τον ίδιο, τον Απόστολο Κοτσαρίνη, ο οποίος ανέλαβε επικεφαλής μετά την αποχώρηση του Νίκου, ο Νίκος Καλαμπόκης του Ιωάννη, ο Θωμάς Χρήστου του Αναστασίου, ο Θωμάς Καλαμπόκης του Σπυρίδων και αρκετοί άλλοι που δούλευαν περιστασιακά.

Επαφή

ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΥΤΙΚΑ