ΑΡΘΡΑ

2018-03-22 00:48

ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΜΥΤΙΚΙΩΤΩΝ

 Δημοσιεύουμε ολιγόλεπτα VIDEO από τα πανηγύρια που πραγματοποιήθηκαν στο χωριό μας τα έτη 2003, 2004 και 2006.

 Δημιουργήθηκαν από υλικό που διατηρεί σε αρχείο ο Σύλλογος Απανταχού Μυτικιωτών του χωριού μας με την επωνυμία «Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ». Υλικό αρχείου από το 2ο , 3ο και 5ο Αντάμωμα των Απανταχού Μυτικιωτών που διοργανώθηκαν από τους δύο Συλλόγους του χωριού μας σε συνεργασία με την Εκκλησιαστική Επιτροπή της ενορίας μας.

 Το Αντάμωμα των Απανταχού Μυτικιωτών διοργανώνεται ανελλιπώς από το 2002 και έπειτα  κάθε χρόνο την  25η  Ιουλίου, παραμονή του εορτασμού της Αγίας Παρασκευής, πολιούχο της ενορίας μας. Είναι μία εκδήλωση που αποτελεί σημαντικό θεσμό της περιοχής, καθότι εκτός από την ετήσια συνάντηση των συγγενών, φίλων και συγχωριανών μας, πραγματοποιείται και μεγάλο πανηγύρι που στηρίζεται από τους κατοίκους των όμορων χωριών, τόσο με την συμμετοχή αλλά και τις δωρεές και χορηγίες τους.

 Πρωταρχικός στόχος της εκδήλωσης ήταν και παραμένει η διοργάνωση του Πανηγυριού του χωριού μας στα πρότυπα που μας μεταλαμπάδευσαν οι πρόγονοί μας. Στο Αντάμωμα γλεντάμε όλοι μαζί ως μία οικογένεια, σαν μία μεγάλη παρέα, ξεχνώντας για λίγο τα προβλήματά μας και αναπολώντας τις χαμένες μας αναμνήσεις που είναι βαθιά συνδεδεμένες με τον τόπο και την παιδική μας αθωότητα.

 Ύστατος σκοπός του Ανταμώματος αλλά και των υπολοίπων εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται σε ετήσια βάση είναι  τα τυχόν αποκομισθέντα έσοδα να διατίθενται για την αξιοποίηση των κοινόχρηστων εγκαταστάσεων του χωριού μας και την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των συγχωριανών μας.   

 Ευχαριστούμε πολύ τον Κο Χρήστου Κωνσταντίνο για την διάθεση του ανωτέρω οπτικοακουστικού υλικού, το οποίο αποτέλεσε την βάση για την παραγωγή των παρακάτω VIDEO.

 Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους συγχωριανούς μας που διαθέτουν φωτογραφίες ή VIDEO από εκδηλώσεις των δύο Συλλόγων και την ιστορία του τόπου μας, να επικοινωνήσουν με τα τηλέφωνα 26810-42192 και 6983515241 ώστε να εμπλουτίσουμε το αρχείο του Συλλόγου μας και να διατηρήσουμε ζωντανές τις ιστορικές στιγμές του χωριού μας.

© 2016 Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

Φτιάξε δωρεάν ιστοσελίδαWebnode