Ο ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ

 

                  Λίγα  χρόνια  αργότερα, πάλι στο πανηγύρι, ξέπεσαν δύο νεαροί οι οποίοι ήταν γνωστοί στην περιοχή για τα κατορθώματά τους. Όπου πήγαιναν, αντί να διασκεδάσουν, δημιουργούσαν φασαρίες. Ο ένας ήταν σωστό θηρίο και λέγονταν Λογοθέτης.

               Καθώς ο κόσμος γλεντούσε και μάλιστα σύμφωνα με τις μαρτυρίες των παλαιοτέρων στο χορό ήταν ο Λάμπρος Τάτσης (Μπάκια Τάτσης) με την παρέα του, οι δύο νταήδες σηκώθηκαν, έσπρωξαν την παρέα με το έτσι θέλω και προσπάθησαν να χορέψουν εκείνοι.

            Την εποχή εκείνη ο χορός πραγματοποιούταν με σειρά προτεραιότητας με νούμερο που έπαιρνες απόν την ορχήστρα και καθώς χόρευες την πλήρωνες. Ο Περικλής Παπακώστας με την παρέα του καθόταν σε τραπέζι μπροστά στην πίστα. Μόλις είδε το σκηνικό που εξελίχθηκε μπροστά του και προβλέποντας το τι θα επακολουθούσε, άπλωσε το χέρι του και χωρίς να σηκωθεί από την καρέκλα του άρπαξε τον Λογοθέτη από τα μαλλιά και τον καθήλωσε.

            Εκεί τελείωσαν όλα για τον Λογοθέτη και τον φίλο του. Ανήμπορος να αντιδράσει βρέθηκε πάνω στη σούστα του Πάνου Κοτσαρίνη μαζί με τον φίλο του και τον πήγανε μαζί στην γέφυρα της Άρτας όπου έμενε. Από τότε, όπως μαρτυρούν οι παλαιοί, ο Λογοθέτης έγινε άλλος άνθρωπος. Όποτε αναφερόταν στους Μυτιώτες έλεγε πως αυτοί με έκανα άνθρωπο και κάθε φορά που συναντιόταν με άνθρωπο από τον Μύτικα προσφέρονταν να τον κεράσει για να δείξει πιθανόν την ευγνωμοσύνη του. 

 

Επαφή

ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΥΤΙΚΑ

syllogosmytika@gmail.com

Μύτικας, Ν. Άρτης, Ελλάδα
47100
Mytikas, Arta, Greece

Αναζήτηση στο site

© 2016 Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

Φτιάξε δωρεάν ιστοσελίδαWebnode