ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2019

2019-04-30 09:43

 Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις που προγραμμάτισε ο Σύλλογός μας σε συνεργασία με την Εκκλησιαστική Επιτροπή της ενορίας μας για τον εορτασμό του φετινού Πάσχα. Η συμμετοχή του κόσμου ήταν εντυπωσιακή και μέσα σε κατανυκτική ατμόσφαιρα γιορτάσαμε όλοι μαζί την ανάσταση του Κυρίου μας.

 Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Μεγάλη Τετάρτη με την παιδική εορτή στο πνευματικό μας κέντρο, στην οποία μικροί και μεγάλοι δημιούργησαν λαμπάδες σε καταπληκτικά χρώματα και συνδυασμούς. Ακολούθησε ο στολισμός του επιταφίου την Μεγάλη Πέμπτη στην εκκλησία του χωριού μας, μετά την ακολουθία των παθών, όπου οι γυναίκες για μία ακόμη χρονιά υπερέβαλαν εαυτόν και μας πρόσφεραν μία πανέμορφη δημιουργία.

 Την Μεγάλη Παρασκευή στην ακολουθία του επιταφίου συμμετείχε χορωδία αποτελούμενη από γυναίκες του χωριού μας, οι οποίες υπό την καθοδήγηση, επίβλεψη και συντονισμό του ιεροψάλτη της ενορίας μας Κου Ρώσσου Αριστομένη, έψαλλαν τον επιτάφιο θρήνο γεμίζοντας την εκκλησία μας με μελωδικούς ήχους και πνεύμα ευλαβείας και ταπεινοφροσύνης.

 Το μεγάλο Σάββατο εορτάστηκε η Ανάσταση του Κυρίου μας με την λήψη του Άγιου Φωτός από τους Αγίους Τόπους, το οποίο παρέλαβε αποστολή του συλλόγου μας από το αεροδρόμιο Βασιλιάς Πύρρος των Ιωαννίνων. Τέλος την Κυριακή του Πάσχα, μετά την τέλεση του Εσπερινού της Αγάπης, ακολούθησε συνεστίαση των χωριανών στο πνευματικό κέντρο όπου σε εορταστικό κλίμα αντάλλαξαν ευχές και απόλαυσαν μία όμορφη και ζεστή βραδιά.

 Ευχόμαστε η Ανάσταση του Κυρίου μας να σημάνει την αφετηρία για εσωτερική αναγέννηση, πνευματική εξιλέωση και αδελφική συμπόρευση όλων μας. 

 Δείτε παρακάτω ολιγόλεπτο VIDEO για το οδοιπορικό του Αγίου Φωτός από την στιγμή της Αφής του έως τον Ναό της ενορίας μας. Για φωτογραφικό υλικό μπορείτε να επισκεφτείτε την συλλογή «ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ» που διατηρεί ο σύλλογός μας στην σελίδα του στο facebook.

© 2016 Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

Φτιάξε δωρεάν ιστοσελίδαWebnode