ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 2023

2023-03-10 21:31

  

  Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν φέτος οι εκδηλώσεις του Συλλόγου μας την Καθαρά Δευτέρα στο Δημοτικό Σχολείο του χωριού για τον εορτασμό της έναρξης της Σαρακοστής, όπου προσφέρθηκαν δωρεάν νηστίσιμα εδέσματα (χαλβάς, ελιές, λαγάνες, φασολάδα, γίγαντες και σουπιές με κοφτό μακαρονάκι), κρασί και αναψυκτικά.

  Μετά από παύση 2 ετών λόγω της πανδημίας, η προσέλευση των μελών, φίλων και συγχωριανών μας ήταν εντυπωσιακή. Το γλέντι κράτησε μέχρι αργά το βράδυ και το κέφι των παρευρισκομένων έφτασε στα ύψη υπό των μουσικών επιλογών του D.J. Γιάννη Χαλκιά, γεγονός που μας δίνει ώθηση και σθένος να συνεχίσουμε τις δράσεις μας με την ίδια όρεξη και ζήλο.

  Στην έναρξη της εκδήλωσης τα παιδιά του χορευτικού μας τμήματος χόρεψαν το παραδοσιακό Γαϊτανάκι και κατόπιν παρουσίασαν μικρό πρόγραμμα με δημοτικούς χορούς. Έπειτα ακολούθησε η αναβίωση του τοπικού εθίμου της παρέλασης της καμήλας, όπου κάτοικοι του χωριού μας, ντυμένοι με ανόμοιες αποκριάτικες ενδυμασίες, συνοδεύουν μία αυτοσχέδια καμήλα – καρνάβαλο διαμέσου του κόσμου, μεταδίδοντας με τις φιγούρες και τα πειράγματά τους κέφι, γέλιο και εορταστική διάθεση σε όλους τους συμμετέχοντες, καθώς και τον ιδιαίτερο χορό του «γανωτζή».

  Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε λαχειοφόρος αγορά όπου κληρώθηκε μία τηλεόραση 32 ιντσών, προσφορά του Συλλόγου, ένα ταψί πίτα – πίτσα, προσφορά των καταστημάτων Παπαδιώτη, ένα γεύμα τεσσάρων ατόμων, προσφορά του καταστήματος +ουσίες του Κου Παππά Μάριου και 2 τετράλιτρα λάδι αυτοκινήτου, προσφορά του συνεργείου αυτοκινήτων των Κων Γεώργιυς Τσάνου και Γεώργιου Βάνα.

  Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Βουλευτής Άρτας Κα Γεροβασίλη Όλγα, ο Δήμαρχος Αρταίων Κος Χρήστος Τσιρογιάννης και οι  υποψήφιοι για την αυτοδιοίκηση του Δήμου μας Κοι Μάρος Κωνσταντίνος και Χαραλάμπους Κωνσταντίνος, οι οποίοι με τον τρόπο αυτό στήριξαν έμπρακτα το πολιτιστικό έργο του Συλλόγου μας στην διατήρηση και προαγωγή της πολιτισμικής παράδοσης του χωριού μας και για τον λόγο αυτόν εκφράζουμε την μεγάλη μας ευγνωμοσύνη.

  Ευχαριστούμε όσους παρευρέθηκαν και γιόρτασαν μαζί μας τα κούλουμα, τους χορηγούς της λαχειοφόρου Κους Παπαδιώτη Ιωάννη, Παππά Μάριο, Γεώργιο Τσάνο και Γεώργιο Βάνα, τους Κους Μάρο Κωνσταντίνο και Χαραλάμπους Κωνσταντίνο για την ευγενική χορηγία του κρασιού, τον Κο Τσαβαλα Αθανάσιο (Φούρνος Τσαβαλάς) για την ευγενική χορηγία των λαγανών, καθώς και όσους βοήθησαν με οποιοδήποτε τρόπο στην εκτέλεση της εκδήλωσης.

 Ευχόμαστε σε όλους Καλή Σαρακοστή και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την 1η  Μαΐου 2023 στην εκδήλωση της «4ης Γιορτής Χελιού».

  Για φωτογραφικό υλικό μπορείτε να επισκεφτείτε την συλλογή «ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ» στην σελίδα που διατηρεί ο Σύλλογός μας στο Facebook. Δείτε παρακάτω ολιγόλεπτο VIDEO από την εκδήλωση.

 

© 2016 Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

Φτιάξε δωρεάν ιστοσελίδαWebnode