ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 2019

2019-03-12 21:05

 Πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία και φέτος οι εκδηλώσεις του Συλλόγου μας την Καθαρά Δευτέρα στο Δημοτικό Σχολείο του χωριού για τον εορτασμό της έναρξης της Σαρακοστής, όπου προσφέρθηκαν δωρεάν νηστίσιμα εδέσματα (χαλβάς, ελιές, λαγάνες, φασολάδα, γίγαντες και σουπιές με κοφτό μακαρονάκι), κρασί και αναψυκτικά.

 Εντυπωσιακή ήταν τόσο η προσέλευση των μελών, φίλων και συγχωριανών μας, όσο και η ανταπόκριση του κόσμου στην καμπάνια ενίσχυσης του Ορφανοτροφείο Θηλέων «Μέλισσα», όπου συλλέχτηκαν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία της στέγης του οργανισμού στη Θεσσαλονίκη.

 Το γλέντι κράτησε μέχρι αργά το βράδυ και το κέφι των παρευρισκομένων έφτασε στα ύψη υπό των μουσικών επιλογών του D.J. Χρήστου Γεωργάκη, γεγονός που μας δίνει ώθηση και σθένος να συνεχίσουμε τις δράσεις μας με κυριότερο στόχο την διασκέδαση και την προώθηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

 Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε λαχειοφόρος αγορά όπου κληρώθηκε μία τηλεόραση 24 ιντσών, καθώς και η αναβίωση του τοπικού εθίμου της παρέλασης της καμήλας, όπου κάτοικοι του χωριού μας, ντυμένοι με «ανορθόδοξες» αποκριάτικες ενδυμασίες, συνοδεύουν μία αυτοσχέδια καμήλα – καρνάβαλο διαμέσου του κόσμου, μεταδίδοντας με τις φιγούρες και τα πειράγματά τους κέφι, γέλιο και εορταστική διάθεση σε όλους τους συμμετέχοντες.    

 Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι φετινοί υποψήφιοι του Δήμου μας Κα Τζένη Ταπραντζή - Κοίλια, Κος Γεώργιος Μπαλάγκας, Κος Ιωάννης Παπαλέξης και ο νυν Δήμαρχος Κος Χρήστος Τσιρογιάννης, στηρίζοντας έμπρακτα με τον τρόπο αυτό το πολιτιστικό έργο του Συλλόγου μας στην διατήρηση και προαγωγή της πολιτισμικής παράδοσης του χωριού μας και για τον λόγο αυτόν εκφράζουμε την μεγάλη ευγνωμοσύνη μας.

 Ευχαριστούμε όσους παρευρέθηκαν και γιόρτασαν μαζί μας τα κούλουμα, τα καταστήματα «Κρουασάν Παπαδιώτη» της Κας Παπαδιώτη Χριστίνας και Café – Bar «Cest La Vie» του Κου Καραμέτσου Ναπολέων, χορηγούς της λαχειοφόρου αγοράς, καθώς και όσους βοήθησαν με οποιοδήποτε τρόπο στην εκτέλεση της εκδήλωσης.

 Ευχόμαστε σε όλους Καλή Σαρακοστή και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την 25η  Ιουλίου 2019 στον εορτασμό της Αγίας Παρασκευής του χωριού μας, όπου μεταξύ άλλων  θα πραγματοποιηθεί και το 18ο Αντάμωμα των Απανταχού Μυτικιωτών.

 Για φωτογραφικό υλικό μπορείτε να επισκεφτείτε την συλλογή «ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ» στην σελίδα που διατηρεί ο Σύλλογός μας στο Facebook. Δείτε παρακάτω ολιγόλεπτο VIDEO από την εκδήλωση. Για ολοκληρο το VIDEO μπορείτε να καλείτε τα μέλη του Δ.Σ. και στο τηλέφωνο 6983515241.

© 2016 Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

Φτιάξε δωρεάν ιστοσελίδαWebnode