ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 2019

2019-03-12 21:05

Πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία και φέτος οι εκδηλώσεις του Συλλόγου μας την Καθαρά Δευτέρα στο Δημοτικό Σχολείο του χωριού για τον εορτασμό της έναρξης της Σαρακοστής, όπου προσφέρθηκαν δωρεάν νηστίσιμα εδέσματα (χαλβάς, ελιές, λαγάνες, φασολάδα, γίγαντες και σουπιές με κοφτό μακαρονάκι), κρασί και αναψυκτικά.

Η εικόνα ίσως περιέχει: φυτό, δέντρο και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: άτομα κάθονται, πίνακας και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: άτομα κάθονται και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: άτομα κάθονται, φυτό, δέντρο, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

Η εικόνα ίσως περιέχει: φαγητό

Η εικόνα ίσως περιέχει: φαγητό και εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός, δέντρο, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, δέντρο και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: άτομα κάθονται

Η εικόνα ίσως περιέχει: 6 άτομα, πλήθος και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, δέντρο, παπούτσια, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

Εντυπωσιακή ήταν τόσο η προσέλευση των μελών, φίλων και συγχωριανών μας, όσο και η ανταπόκριση του κόσμου στην καμπάνια ενίσχυσης του Ορφανοτροφείο Θηλέων «Μέλισσα», όπου συλλέχτηκαν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία της στέγης του οργανισμού στη Θεσσαλονίκη.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 6 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα κάθονται, πισίνα, παιδί και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, άτομα κάθονται, πίνακας και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται, δέντρο και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα κάθονται

Η εικόνα ίσως περιέχει: 5 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα κάθονται και άτομα τρώνε

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα κάθονται, πίνακας και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: 6 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα κάθονται και υπαίθριες δραστηριότητες

Το γλέντι κράτησε μέχρι αργά το βράδυ και το κέφι των παρευρισκομένων έφτασε στα ύψη υπό των μουσικών επιλογών του D.J. Χρήστου Γεωργάκη, γεγονός που μας δίνει ώθηση και σθένος να συνεχίσουμε τις δράσεις μας με κυριότερο στόχο την διασκέδαση και την προώθηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 10 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα κάθονται, πίνακας, γάμος και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: 10 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα κάθονται, πίνακας και φαγητό

Η εικόνα ίσως περιέχει: 6 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα κάθονται και πίνακας

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, παιδί, αυτοκίνητο και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, ουρανός, σύννεφο, δέντρο, φυτό και υπαίθριες δραστηριότητες

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε λαχειοφόρος αγορά όπου κληρώθηκε μία τηλεόραση 24 ιντσών, καθώς και η αναβίωση του τοπικού εθίμου της παρέλασης της καμήλας, όπου κάτοικοι του χωριού μας, ντυμένοι με «ανορθόδοξες» αποκριάτικες ενδυμασίες, συνοδεύουν μία αυτοσχέδια καμήλα – καρνάβαλο διαμέσου του κόσμου, μεταδίδοντας με τις φιγούρες και τα πειράγματά τους κέφι, γέλιο και εορταστική διάθεση σε όλους τους συμμετέχοντες.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, στέκεται, ουρανός, δέντρο, σύννεφο και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, ουρανός, σύννεφο, δέντρο και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, πλήθος, παιδί και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, πλήθος και εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και πλήθος

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, άτομα κάθονται, παιδί, πίνακας και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, άτομα κάθονται και πλήθος

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κάθεται, πλήθος, πίνακας και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα κάθονται, πλήθος, πίνακας και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κείμενο

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι φετινοί υποψήφιοι του Δήμου μας Κα Τζένη Ταπραντζή - Κοίλια, Κος Γεώργιος Μπαλάγκας, Κος Ιωάννης Παπαλέξης και ο νυν Δήμαρχος Κος Χρήστος Τσιρογιάννης, στηρίζοντας έμπρακτα με τον τρόπο αυτό το πολιτιστικό έργο του Συλλόγου μας στην διατήρηση και προαγωγή της πολιτισμικής παράδοσης του χωριού μας και για τον λόγο αυτόν εκφράζουμε την μεγάλη ευγνωμοσύνη μας.

Ευχαριστούμε όσους παρευρέθηκαν και γιόρτασαν μαζί μας τα κούλουμα, τα καταστήματα «Κρουασάν Παπαδιώτη» της Κας Παπαδιώτη Χριστίνας και Café – Bar «Cest La Vie» του Κου Καραμέτσου Ναπολέων, χορηγούς της λαχειοφόρου αγοράς, καθώς και όσους βοήθησαν με οποιοδήποτε τρόπο στην εκτέλεση της εκδήλωσης.

Ευχόμαστε σε όλους Καλή Σαρακοστή και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την 25η  Ιουλίου 2019 στον εορτασμό της Αγίας Παρασκευής του χωριού μας, όπου μεταξύ άλλων  θα πραγματοποιηθεί και το 18ο Αντάμωμα των Απανταχού Μυτικιωτών.

Για μεγέθυνση των φωτογραφιών μπορείτε να επισκεφτείτε την συλλογή «ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ» στην σελίδα που διατηρεί ο Σύλλογός μας στο Facebook. Δείτε παρακάτω ολιγόλεπτο VIDEO από την εκδήλωση. Για ολοκληρο το VIDEO μπορείτε να καλείτε τα μέλη του Δ.Σ. και στο τηλέφωνο 6983515241.