ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2017

2017-08-03 20:38

 Ολοκληρώθηκαν οι προγραμματισμένες εορταστικές εκδηλώσεις του 16ου Ανταμώματος των Απανταχού Μυτικιωτών για τον εορτασμό της πολιούχο του χωριού μας Αγίας Παρασκευής.

 Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν υπό την σκιά του θανάτου του άτυχου νεαρού μουσικού, ο οποίος έχασε την ζωή του την Τρίτη το βράδυ, 25η Ιουλίου 2017, ερχόμενος να συμμετάσχει στην ορχήστρα του πανηγυριού μας.

 Αρχικά υλοποιήθηκε ο 3ος ποδοσφαιρικός αγώνας στο γήπεδο του χωριού μας μεταξύ των παντρεμένων και ανύπαντρων Μυτικιωτών, ο οποίος έληξε ισόπαλος 5-5 και κρίθηκε στα πέναλτι υπέρ των ανύπαντρων.

 Κατόπιν, την Τρίτη 25η Ιουλίου εκτελέστηκε ο Μέγας Εσπερινός και η λιτάνευση της Ιεράς και Αγίας εικόνας της Αγίας Παρασκευής στους δρόμους του χωριού. Αργότερα, με μικρή καθυστέρηση, πραγματοποιήθηκε το 16ο Αντάμωμα στο οποίο το χορευτικό τμήμα του συλλόγου μας χόρεψε παραδοσιακούς χορούς της Ηπείρου, Μακεδονίας και των νησιών του Αιγαίου.

 Την Πέμπτη 27η Ιουλίου το απόγευμα, μικροί και μεγάλοι περιφέρθηκαν γύρω από τα όμορα χωριά με τα ποδήλατα, σε μια εκδήλωση που στο τέλος της όλοι απόλαυσαν καφέ, αναψυκτικά, παγωτά και μοιράστηκαν αναμνηστικά παιδικά καπέλα σε όλα τα παιδιά.

 Την επομένη, Παρασκευή 28η Ιουλίου το βράδυ, οι συγχωριανοί μας συμμετείχαν σε επιστημονική διάλεξη με θέμα την αστρονομία, παρακολούθησαν ολιγόλεπτα αναμνηστικά VIDEO από το παρελθόν του συλλόγου μας και διασκέδασαν ως τις πρώτες πρωινές ώρες με λαϊκά και δημοτικά τραγούδια.

 Τέλος, το Σάββατο 29η Ιουλίου το πρωί, πραγματοποιήθηκε η δεύτερη βαρκάδα του συλλόγου στην Κορωνησία για καφέ δια μέσου της λιμνοθάλασσας Λογαρού. Περισσότεροι από 30 συγχωριανοί μας, μεταξύ των οποίων και αρκετά παιδιά, μεταφέρθηκαν με πέντε πριάρια και μία εξωλέμβια βάρκα δια μέσου του εκπληκτικού και όμορφου αυτού τοπίου. Όλοι μαζί απόλαυσαν την ηρεμία και την γαλήνη που προφέρει απλόχερα η λιμνοθάλασσα, επαναφέροντας χαμένες αναμνήσεις στους μεγαλύτερους και γνωρίζοντας στους νέους νέα συναισθήματα και άγνωστες πτυχές του παρελθόντος μας.  

 Θα ήταν αμέλεια να μην αναφέρουμε τα τουρνουά δηλωτής και τάβλι που διοργανώθηκαν κατά την διάρκεια όλων των ημερών του εορταστικού προγράμματος, καθώς και η εθελοντική αιμοδοσία των μελών της τράπεζας αίματος του συλλόγου μας στο Γ.Ν. Άρτας.

 Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλα τα μέλη, φίλους και απλούς επισκέπτες του συλλόγου και του χωριού μας για την συμμετοχή, την συμπαράσταση και την βοήθεια που μας προσέφεραν ασταμάτητα και γεμάτοι όρεξη για την  πραγματοποίηση του 16ου Ανταμώματος των Απανταχού Μυτικιωτών.  Υποσχόμαστε ότι θα είμαστε και πάλι όλοι μαζί, ανανεώνοντας το ραντεβού μας  στο 17ο Αντάμωμα, στην πλατεία του χωριού μας, εκεί όπου όλοι έχουμε αφήσει ένα κομμάτι από τη ψυχή μας.     

 Δείτε παρακάτω ολιγόλεπτα VIDEO από τις ανωτέρω εκδηλώσεις μας. Για φωτογραφικό υλικό μπορείτε να επισκεφτείτε την συλλογή «ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ» στην σελίδα που διατηρεί ο σύλλογός μας στο FACEBOOK.

© 2016 Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

Φτιάξε δωρεάν ιστοσελίδαWebnode