ΚΑΛΑΝΤΑ ΛΑΖΑΡΟΥ

2016-04-24 23:44

Πραγματοποιήθηκε η αναβίωση του εθίμου των καλάντων του Λαζάρου, το Σάββατο 23 Απριλίου, από μέλη του συλλόγου μας.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 7 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα κάθονται, άτομα στέκονται, λωρίδες και υπαίθριες δραστηριότητες

Αρχικά υλοποιήθηκε ο πασχαλινός στολισμός των καλαθιών για την συλλογή των αυγών και στην συνέχεια παραδόθηκαν στα μικρά παιδιά του χωριού μας.

Η εικόνα ίσως περιέχει: άτομα κάθονται, φυτό, λουλούδι, δέντρο, πίνακας και υπαίθριες δραστηριότητες

Τα παιδιά τραγούδησαν τα κάλαντα σε όλους τους χωριανούς, γεμίζοντάς τους με χαρά και γιορτινή διάθεση και ανταμείφθηκαν με αρκετά αυγά, όπως επιβάλει το έθιμό, αλλά και γλυκά.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 7 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα κάθονται, δέντρο, παιδί, πίνακας, φυτό και υπαίθριες δραστηριότητες

Τα αυγά που συλλέχθηκαν θα βαφτούν και θα προσφερθούν στους χωριανούς στην συνεστίαση που προγραμματίζει ο σύλλογός μας την Κυριακή του Πάσχα στο πνευματικό κέντρο του χωριού, μετά το πέρας του εσπερινού αγάπης που θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής του χωριού μας. Ευχόμαστε σε όλους Χρόνια Πολλά και Καλή Ανάσταση.