2η ΓΙΟΡΤΗ ΧΕΛΙΟΥ

2018-06-07 20:05

 Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27 Μαίου 2018 στο όμορφο χωριό μας η δεύτερη Γιορτή Χελιού.

 Παραμονή της εορτής του Αγίου Πνεύματος, η συμμετοχή των μελών και των φίλων του Συλλόγου μας έδωσε την δυνατότητα στους διοργανωτές να αναδείξουν για μία ακόμη φορά τον παραδοσιακό τρόπο διατροφής που μας κληροδότησαν οι πρόγονοί μας.

 Η εκδήλωση που διοργανώθηκε για δεύτερη φορά από τον Σύλλογό μας τείνει να καθιερωθεί ως θεσμός της περιοχής, με στόχο την προώθηση της τοπικής διατροφικής παράδοσης και την αναβίωση ξεχασμένων εθίμων. 

 Η εκδήλωση καλύφτηκε μουσικά με τα ακούσματα του Γιάννη Γιαννάκη και του Μάριου Κατσαούνου και με έισοδο αξίας 5€ προσφέρθηκαν ατομικές μερίδες ψητών χελιών συνοδευόμενα από παραδοσιακό ψωμί (μπομπότα) και λαχανόπιτες, σουβλάκια με τηγανητές πατάτες, άφθονο κρασί και αναψυκτικά.

 Το γλέντι κράτησε ως αργά το βράδυ, διατηρώντας την παράδοση της ολοήμερης διασκέδασης των χωριανών μας, γεμίζοντάς μας εκ νέου με ιδιαίτερη ικανοποίηση και ελπίδα για την διατήρηση του θεσμού στο μέλλον, καθώς και με πλούσιες εμπειρίες που θα χρησιμοποιήσουμε ως βάση για την συνέχιση και την βελτίωση της διοργάνωσης στα επόμενα χρόνια.

 Ευχαριστούμε πολύ όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους και υποσχόμαστε ότι ο Σύλλογός μας θα συνεχίσει να είναι πάντα προαγωγός της τοπικής παράδοσης μέσα από τις δράσεις  και τις εκδηλώσεις του.  

 Δείτε παρακάτω μικρό απόσπασμα από το αναμνηστικό βίντεο και φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση. Για μεγέθυνση και το σύνολο των φωτογραφιών μπορείτε να επισκεφτείτε την συλλογή «ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ» που διατηρεί ο Σύλλογός μας στην σελίδα του στο Facebook. Για λήψη ολόκληρου του Βίντεο διάρκειας 7 ωρών μπορείτε να επικοινωνείτε με τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, κείμενο και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: 5 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, κείμενο

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα κάθονται και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα κάθονται

Η εικόνα ίσως περιέχει: άτομα κάθονται, πίνακας, φυτό, δέντρο και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητες

© 2016 Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

Φτιάξε δωρεάν ιστοσελίδαWebnode