4η ΓΙΟΡΤΗ ΧΕΛΙΟΥ

2023-05-10 23:02

 Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Γιορτή Χελιού από τον Σύλλογό μας την Δευτέρα 01 Μαΐου 2023 στο όμορφο χωριό μας. Παρά τις δυσμενείς επικρατούσες καιρικές συνθήκες η συμμετοχή των μελών και των φίλων του Συλλόγου μας έδωσε την δυνατότητα να αναδείξουμε για μία ακόμη φορά τον παραδοσιακό τρόπο διατροφής με ψητά χέλια, λαχανόπιτα και «μπομπότα».

 Η τέταρτη διοργάνωση της εκδήλωσης την καθιερώνει ως θεσμό στην ευρύτερη  περιοχή του νομού μας, με στόχο την προώθηση της τοπικής διατροφικής παράδοσης και την αναβίωση ξεχασμένων εθίμων. Η διάθεση για την διατήρηση του θεσμού στο μέλλον μας γεμίζει με ικανοποίηση, ελπίδα αλλά και μεγάλη ευθύνη, καθώς οι πλούσιες εμπειρίες που έχουμε αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια αποτελούν την βάση για την αναβάθμιση και την βελτίωση της διοργάνωσης, η οποία είναι μοναδική στο είδος της πανελλαδικά.

 Ευχαριστούμε πολύ τους εκπροσώπους και τους υποψήφιους πολιτικούς στις βουλευτικές και αυτοδιοικητικές εκλογές που μας τίμησαν με την συμμετοχή τους στην εκδήλωσή μας, την ποτοποιία Γάτσιος για την χορηγία του τσίπουρου, τον Κο Μάρο Κωνσταντίνο για το πάγο, τον Κο Σάκουλα Στέφανο για την παραχώρηση της μικροφωνικής εγκατάστασης, τον Ιερέα της ενορίας μας Πατέρα Θωμά για το αλεύρι της «μπομπότας», και ιδιαίτερα όσους επισκέφτηκαν για πρώτη φορά το χωριό μας, δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στους συγχωριανούς μας και τα μέλη του Συλλόγου μας.  

 Δείτε παρακάτω το βίντεο της εκδήλωσης.

© 2016 Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

Φτιάξε δωρεάν ιστοσελίδαWebnode