3η ΓΙΟΡΤΗ ΧΕΛΙΟΥ

2022-05-10 11:15

 Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Γιορτή Χελιού από τον Σύλλογό μας την Κυριακή 01 Μαΐου 2022 στο όμορφο χωριό μας. Παρά το γεγονός ότι διοργανώθηκε σε ιδιαίτερες συνθήκες λόγω των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας, η συμμετοχή των μελών και των φίλων του Συλλόγου μας έδωσε την δυνατότητα να αναδείξουμε για μία ακόμη φορά τον παραδοσιακό τρόπο διατροφής που μας κληροδότησαν οι πρόγονοί μας.

 Κατά την διάρκειά της οι παρευρισκόμενοι, με είσοδο αξίας 5€, απόλαυσαν ατομικές μερίδες ψητών χελιών συνοδευόμενα από παραδοσιακό ψωμί (μπομπότα) και λαχανόπιτες, σουβλάκια με τηγανητές πατάτες, άφθονο κρασί και αναψυκτικά.

 Η τρίτη διοργάνωση της εκδήλωσης την καθιερωθεί ως θεσμό στην ευρύτερη  περιοχή του χωριού μας, με στόχο την προώθηση της τοπικής διατροφικής παράδοσης και την αναβίωση ξεχασμένων εθίμων και μας γεμίζει με ιδιαίτερη ικανοποίηση και ελπίδα για την διατήρηση του θεσμού στο μέλλον, καθώς και με πλούσιες εμπειρίες που θα χρησιμοποιήσουμε ως βάση για την αναβάθμιση και την βελτίωση της διοργάνωσης στα επόμενα χρόνια.

 Παράλληλα ο Σύλλογός μας, στηρίζοντας το κοινωνικό έργο που πραγματοποιούν οι φιλανθρωπικοί οργανισμοί της χώρας μας, πραγματοποίησε σε συνεργασία με την Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση «Κιβωτός του Κόσμου» συλλογή τροφίμων, ειδών σοκολάτας και υγιεινής τα οποία θα παραδώσει τις επόμενες ημέρες στα στελέχη της οργάνωσης. Όσοι επιθυμούν να προσφέρουν με ιδιωτική πρωτοβουλία στο εν λόγω ίδρυμα μπορούν να ενημερωθούν από το site του ιδρύματος στην διεύθυνση www.kivotostoukosmou.org

 Ευχαριστούμε πολύ όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους και ιδιαίτερα τον Κο Σάκουλα Στέφανο που είναι πάντα αρωγός στον Σύλλογό μας, παρέχοντάς μας δωρεάν την μικροφωνική εγκατάστασή του. Δίνουμε υπόσχεση ότι ο Σύλλογός μας θα συνεχίσει να είναι πάντα προαγωγός της τοπικής παράδοσης μέσα από τις δράσεις  και τις εκδηλώσεις του. 

 Δείτε παρακάτω μικρό απόσπασμα από το βίντεο της εκδήλωσης. Για λήψη ολόκληρου του Βίντεο διάρκειας σχεδόν 3 ωρών και μεγέθους 4,88 GB μπορείτε να επικοινωνείτε με τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου. Για το φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση μπορείτε να επισκεφτείτε την συλλογή «ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ» στην σελίδα που διατηρεί ο Σύλλογός μας στο facebook.

© 2016 Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

Φτιάξε δωρεάν ιστοσελίδαWebnode