14ος ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΠΛΟΥΣ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΥ

2018-07-31 23:32

Πραγματοποιήθηκε το αθλητικό διήμερο που διοργάνωσε ο Δήμος Αρταίων στην Κορωνησία στις 28-29 Ιουλίου 2018 και είχε ως αποκορύφωμα τον 14ο Κολυμβητικό Διάπλου Αμβρακικού. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το απόγευμα του Σαββάτου με το τουρνουά ποδοσφαίρου στην άμμο (beachsoccer) και την Κυριακή υλοποιήθηκε ο αγώνας τριάθλου και ο Διάπλους.

Ο Κολυμβητικός Διάπλους Αμβρακικού που ξεκινά από τη Βόνιτσα και καταλήγει στην Κορωνησία (απόσταση περίπου 11 χιλιόμετρα) έχει στόχο την μεταφορά του μηνύματος για την προστασία του Αμβρακικού Κόλπου μέσω της προβολής και της ανάπτυξης του εξαίρετου οικοσυστήματός του, καθώς και την προβολή την περιοχή μας, της Άρτας και ιδιαίτερα της Κορωνησίας, που αποτελεί φανταστικό προορισμό για ντόπιους και ξένους επισκέπτες.

Ο Σύλλογός μας, για την επίτευξη του ανωτέρου σκοπού ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα των αρμόδιων φορέων και συμμετείχε δυναμικά μαζί με άλλους πολιτιστικούς συλλόγους στην εξυπηρέτηση των αθλητών και των επισκεπτών των αγώνων μέσου του περιπτέρου που έστησε για τον σκοπό αυτό η οργανωτική επιτροπή του Δήμου μας.

Τον Σύλλογό μας εκπροσώπησε ο Πρόεδρος κος Ρώσσος Αριστομένης, συνοδευόμενος από μέλη του Συλλόγου, οι οποίοι προσέφεραν πλούσια εδέσματα και αναψυκτικά στους παρευρισκόμενους, συνεισφέροντας με τον τρόπο αυτό στο όραμα που παρουσιάζει η Δημοτική Αρχή του τόπου μας για το μέλλον του Αμβρακικού Κόλπου και της ευρύτερης περιοχής της Κορωνησίας. Ευχόμαστε ολόψυχα το όραμα αυτό να γίνει πραγματικότητα γιατί ο Αμβρακικός κόλπος ήταν, είναι και θα είναι η κινητήριος δύναμη ανάπτυξης της περιοχής μας.