ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ

2017-02-21 23:08

 Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017 η χειμερινή εκδρομή του συλλόγου μας στα Ζαγοροχώρια. Παρότι οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν οι πλέον κατάλληλες, κυριάρχησε η καλή διάθεση των εκδρομέων, με αποτέλεσμα το κέφι και η διασκέδαση να αποτελέσουν τα κύρια χαρακτηριστικά της εκδρομής.

 Η αναχώρηση πραγματοποιήθηκε στις 08:15 με ασθενής βροχή και άπνοια. Μετά από ολιγόλεπτη  στάση στα Ιωάννινα για καφέ και σύντομη «ανασυγκρότηση» των καπνιστών, οι εκδρομείς επισκέφτηκαν το Τσεπέλοβο, το μεγαλύτερο χωριό των Ζαγοροχωριών, όπου θαύμασαν την πέτρινη αρχιτεκτονική του συνδυασμένη με την παραδοσιακή διακόσμηση, επικαλυπτόμενη από καταπράσινα δέντρα και χιόνια. Ιδιαίτερη βαρύτητα έδωσαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου που δεσπόζει περήφανα στο κέντρο του χωριού και στην ζεστή και καλόκαρδη φιλοξενία των κατοίκων.

 Κατόπιν, επισκέφτηκαν το Μονοδέντρι στο οποίο γευμάτισαν σε παραδοσιακή ταβέρνα και διασκέδασαν σε δημοτικούς και νησιώτικους ρυθμούς. Λόγω της βροχόπτωσης και της ολισθηρότητας του δρόμου δεν κατέστει δυνατή η επίσκεψη της χαράδρας του Βίκου και της Ιεράς Μονής της Αγίας Παρασκευής που ήταν μεγάλη επιθυμία των περισσοτέρων εκδρομέων.

 Στην συνέχεια στάθμευσαν στα Ιωάννινα για καφέ και παιχνίδι και αφού προμηθεύτηκαν τα απαραίτητα γλυκίσματα για την επιστροφή, αφίχθησαν στο χωριό στις 20:30, κουρασμένοι και γεμάτοι αναμνήσεις.

 Δείτε παρακάτω ένα ολιγόλεπτο VIDEO από την εκδρομή. Για το φωτογραφικό υλικό μπορείτε να επισκεφτείτε την συλλογή «ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ» στην σελίδα που διατηρεί ο σύλλογός μας στο facebook. 

© 2016 Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

Φτιάξε δωρεάν ιστοσελίδαWebnode