ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΜΕΤΕΩΡΑ

2017-06-21 18:45

 Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδρομή του συλλόγου μας στα Μετέωρα το Σάββατο 17 Ιουνίου 2017. Η τιμή του εισιτηρίου (10€ οι ενήλικες, δωρεάν τα παιδιά) αποτέλεσε σημαντικό παράγοντα για την συμμετοχή των χωριανών και έδωσε την δυνατότητα σε πολλούς φίλους του συλλόγου μας να έρθουν μαζί μας και να γνωρίσουν τα θαυμαστά αξιοθέατα του τόπου μας.

 Η αναχώρηση υλοποιήθηκε σύμφωνα με το πρόγραμμα στις 07:30 και μετά από ολιγόλεπτη στάση για καφέ στα Ιωάννινα κατευθύνθηκαν στα Μετέωρα. Αρχικά επισκέφτηκαν την Ιερά Μονή Μεγάλου Μετεώρου, όπου θαύμασαν το μεγάλο θαύμα της φύσης με τους μετέωρους βράχους. Εντυπωσιάστηκαν με την μεγάλη ιστορία της μονής που αποτελεί το παλαιότερο μοναστήρι που είναι σε λειτουργία σήμερα και το οποίο φιλοξενεί στο μουσείο που διαθέτει αρκετά μεγαλειώδη ιστορικά ντοκουμέντα, φιλοσοφικά και θρησκευτικά βιβλία, λαογραφικά αντικείμενα, παραδοσιακές στολές, παλιές φωτογραφίες και αρκετά αντικείμενα των μοναχών που χρησιμοποιούσαν τα παλαιότερα χρόνια.

 Κατόπιν επισκέφτηκαν την Ιερά Μονή του Αγίου Στεφάνου όπου μεταξύ άλλων διαθέτει κάρα και Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπου. Το μοναστήρι είναι γυναικείο και στεγάζει 28 μοναχές. Εξερευνώντας το εσωτερικό του έμειναν έκπληκτοι από τους πανέμορφους και καταπράσινους κήπους που διαθέτει και περιποιούνται με μεγάλη ευλάβεια οι μοναχές, καθώς και από τις αριστουργηματικές αγιογραφίες που κοσμούν όλους τους τοίχους του μοναστηριού. Στο τέλος της ξενάγησης από τις μοναχές, σημείωσαν τα ονόματα των αγαπημένων προσώπων τους για να αναγνωστούν στην επόμενη παράκληση των ιερωμένων και συνέχισαν το ταξίδι τους για την πόλη των Τρικάλων.

 Αφού γευμάτισαν και ξεκουράστηκαν στις ταβέρνες και τα φαγάδικα της πόλης, περιπλανήθηκαν στο εσωτερικό της και φωτογραφήθηκαν σε αρκετά από τα μνημεία που κοσμούν τις πλατείες της πόλης. Διαπίστωσαν ότι αποτελεί μία από τις πιο όμορφες, καθαρές, σύγχρονές και καλοσχεδιασμένες πόλεις της χώρας, η οποία εκτός των άλλων διαθέτει ειδικές θέσεις στάθμευσης για τα τουριστικά λεωφορεία στο κέντρο της πόλης ώστε να γίνεται εύκολη η μετακίνηση των επισκεπτών και ποδηλατοδρόμο με ποδήλατα του δήμου για τους κατοίκους και τους επισκέπτες, για γρήγορη βόλτα σε όλο το κέντρο.

 Στο τέλος, μετά από μία ολιγόλεπτη στάση για τις καθιερωμένες ζαχαροπλαστικές λιχουδιές,  επέστρεψαν στην αφετηρία περίπου στις 21:30, γεμάτοι φωτογραφικό υλικό και εντυπωσιακές αναμνήσεις από το υπέροχο και καταπληκτικό ταξίδι σ’ αυτό το μεγαλείο της φύσης, τα ΜΕΤΕΩΡΑ.

 Δείτε παρακάτω VIDEO από την εκδρομή. Για φωτογραφικό υλικό μπορείτε να επισκεφτείτε την συλλογή «ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ» που διατηρεί ο σύλλογός μας στις σελίδες στο FACEBOOK.    

 

© 2016 Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

Φτιάξε δωρεάν ιστοσελίδαWebnode